9 Eylül 2014 Salı

17. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali Ekimde

www.fabrikasanat.com
Uluslararası İstanbul Kukla Festivali kukla sanatını tanıtmakta ve yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuş özel bir festivaldir. Festival 1998 yıllında kurulduktan sonra Japonya'dan Brezilya'ya kadar bir çok topluluğu ve değişik teknikleri kullanan kukla gruplarını konuk etmiştir.
Bu sezon on yedincisi düzenlenecek olan festival 16 – 26 EKİM 2014 tarihleri arasında gerçekleşiyor. İşte izleyebileceğiniz yapımlardan bir kaçı:
St. Peterburg Devlet Kukla Tiyatrosu (St. Petersburg State Puppet Theatre) Çirkin Ördek Yavrusu sahneleyecek. Oyunda, H. C. Andersen’in en sevilen hikayelerinden biri seçkin Rus kuklacılarının inanılmaz kukla yetenekleriyle gözler önüne seriliyor.
İspanya'dan Cia. Zero en Conducta, Nymio adlı oyunla katılıyor. Oyun, beden kuklası ve jest tiyatrosunun bir araya getiren bir çalışma. Kuklacı, hem ellerinin imkânları hem de onun bedenine ve zihnine yansıyan etkilerini keşfeder. Bu oyunda masa kuklası, “gizli el” ve dijital dans gibi teknikler yeniden icat ediliyor.
Festival yönetmeni Cengiz Özek ve Polonya’dan Puppet and Actor Theatre Kubus, ortak bir proje kapsamında Bruno Schultz’un “Tarçın Dükkanları” adlı oyununu hazırlanıyor. İyi geçen provalar sonunda oyun artık Kukla Festivali'ne hazır durumda!
Daha fazla oyun hakkında bilgi almak istiyorsanız festivalin facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Zaten bu haberimizin kaynağı da bu sayfa...
Merakla ve heyecanla bekliyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder